Expertområde 1/2

StrategiskDesign.

Edelström Design står på två ben. Vi har den strategiska, kommunikativa och konstnärliga sidan som ryms i begreppet Strategisk Design.

Med begreppet Strategisk Design kopplar vi samman strategi och design. Till exempel varför ett visst varumärke tjänar på att ha en sober grön, istället för blå, som sin primärfärg. I begreppet vill vi också addera de affärsmässiga värdena.

Vi levererar:

Detta arbete mynnar ofta ut i en designmanual med allt som behövs för att hålla sitt varumärke visuellt konsekvent i alla kommunikationskanaler – att hålla en röd tråd genom allt.

/ Se referensuppdrag
Expertområde 2/2

GrafisktHantverk.

Sedan har vi genomförandekompetensen i det Grafiska Hantverket.

Då menar vi hantverket i typografi, layout, komposition, struktur som har stor betydelse för slutprodukten, tex en webbplats, broschyr eller årsredovisning. Från koncept till original eller färdig webbplats.

Vi levererar:

  • Webbplatser, från koncept och struktur till färdig webbplats, byggd med wordpress som teknisk plattform. Vi hjälper ofta våra kunder även med det redaktionella innehållet sida för sida.
  • Trycksaker som tex årsredovisningar, kvartalsrapporter, presentationer, broschyrer, publikationer, böcker, tidningar, med mera.
  • Skyltar och skyltsystem
  • Montrar/utställningar
  • Mallar för office-programmen
  • Mallar för trycksaker som kunden sedan själva producerar utifrån
/ Se referensuppdrag

Vem vi är

Edelström Design är en liten grafisk designbyrå med ett nätverk av partners, baserad i Stockholm, Sverige. Vi är experter på att skapa starka och tydliga varumärkesidentiteter, logotyper, grafiska profiler, design för digitala medier och design för tryckt media. Vi arbetar med stor entusiasm tillsammans med företagsledare och organisationsledare, grundare och medarbetare för att skapa starka varumärken.

Edelström Design har ett passionerat förhållande till logotyper och visuella varumärkesidentiteter. Känslan vi får, när vi ser ett helt företags ambitioner, värderingar och människor summerat i ett enda visuellt objekt som en logotyp, är hisnande.

Edelström Design är en del av Edelströmska Kompaniet AB.

Hur vi jobbar

Vi måste ha alla förutsättningar för att kunna göra ett riktigt bra jobb. Detta säkerställer vi genom att guida våra kunder genom hela designprocessen där vi börjar med att lära känna varumärket genom intervjuer, frågeformulär och workshops. Därefter formger vi i flera steg, med kontinuerlig feedback från kundens projektgrupp.

Kundens projektgrupp i tex en företagsidentitet, består oftast av marknadschef, vd och grundare. Vi har lärt oss att bredden i feedback från denna grupp är ovärderlig. Vi har också diplomatiska färdigheter när projektgruppen ska enas;).

Nätverk

Vi jobbar ofta i nätverk med samarbetspartners beroende på uppdragets natur, tex webbutvecklare/webbyråer, illustratörer, fotografer och copywriters.

Vi sätter ihop den projektgrupp som har rätt kompetenser och som blir den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för våra kunder.

Bakgrund

Edelström Design består av grafiska formgivaren Niklas Edelström som har jobbat med varumärkeskommunikation, grafisk form och art direction sedan 1999, i eget företag sedan 2005, i många olika medier för företag och organisationer i alla storlekar. Niklas akademiska bakgrund är fem års universitetsstudier i framförallt grafisk design, men också ett års studier i arkitektur, från skolor i London och Stockholm.

Varför Edelström?

Det som uppskattas av Edelströms kunder är att man får mycket kompetens för pengarna, eftersom Edelström inte har några sk overheadkostnader i form av receptionist, VD, kundansvarig etc. Man betalar bara för formgivningen. Detta gör att Edelström kan hålla lägre arvoden än en större designbyrå, men med samma höga nivå av kompetens. Vi är mer effektiva, mer personliga och du som kund har en tät kontakt med den som utför uppdraget, dvs formgivaren.

Kontakt

Kontakta Niklas om du vill prata förutsättningslöst om ett framtida projekt. Ett första möte och diskussion över en kopp kaffe är gratis!

Följ Edelström Design på

Instagram

Följ Edelström Design på

Facebook

Följ Edelström Design på

Twitter