Referensuppdrag / Diakritwww.diakrit.com

Ny visuell varumärkesidentitet för Diakrit

DIAKRIT är världsledande inom 3D-visualiseringsprodukter, digitala försäljningsapplikationer och konsulttjänster för fastighetsbranschen. Företaget har vuxit snabbt sedan det startade 2001 och sysselsätter idag över 450 människor globalt och levererar tjänster till mer än 2,000 stora fastighetskunder runt om i världen. När man gick från ett nordiskt företag till att expandera globalt behövde man en helt ny företagsidentitet.

Uppdrag
Edelström fick uppdraget, i konkurrens med flera stora svenska designbyråer, att ta ett helt nytt grepp om den grafiska profil som skulle komma att utgöra det nya Diakrit. Arbetet omfattade grafisk profil, designmanual, webbdesign, mallar för print och webb, grafisk paketering av produktfamiljer, profilmaterial. Tack till Dick Karlsson, Matthew Campbell med flera på Diakrit för ett mycket trevligt projekt

Resultat
Edelström skapade en stark och konsekvent visuell identitet som är lätt att underhålla av Diakrit in-house. Tack Dick Karlsson, Matthew Campbell och andra på Diakrit för ett mycket bra projekt.

Tjänster
– Varumärkesidentitet
– Design logotyp
– Grafisk profil
– Designmanual
– Inriktning för fotografi

Ord från uppdragsgivare

”När vi genomgick en större förändring på Diakrit behövde vi göra om vår företagsidentitet, webbplats och hela vår profil i alla kanaler. Vi var först i kontakt med de stora svenska designbyråerna, men valet föll på Edelström Design som hade den breda kompetens som vi efterfrågade. Edelström Design jobbade ut hela profilenprogrammet som vi sedan inhouse har jobbat vidare med. Det har funkat mycket bra.”

Dick KarlssonExecutive Vice President & CSO