Referensuppdrag / PrimeKeywww.primekey.com

Ny visuell varumärkesidentitet– PrimeKey

PrimeKey är ett av världens ledande företag inom IT-säkerhet och krypteringsteknik. PrimeKey erbjuder högkvalitativ programvara för att säkra allt från en hel organisation, och moln till mobil eller IoT-system. En av deras mest kända produkter är världens mest använda open-source-plattform EJBCA. När PrimeKey ville utveckla varumärke och företag och klargöra sitt erbjudande och position, blev den gamla identiteten föråldrad och behövde moderniseras.

Uppdrag
Edelström Design fick, i konkurrens med andra designbyråer, uppdraget att skapa en ny företagsidentitet som bättre speglade den ambition och expansion som varumärket stod inför. Edelström skapade en designplattform med ny logoptyp, grafiska riktlinjer och malldokument som sedan PrimeKey själva på ett enkelt sätt implementerar i sina olika kommunikationskanaler. Tack till Karin Trogstam, marknadschef, och övriga projektgruppen VD Magnus Svenningson, VP Admir Abdurahmanovic och CTO/grundare Tomas Gustavsson.

Resultatat
Edelström skapade en ny designplattform för varumärket med ny logotyp, grafisk profil och riktlinjer och malldokument som PrimeKey enkelt kunde implementera internt i sina olika kommunikationskanaler. Tack Karin Trogstam, marknadschef och resten av projektgruppen Vd Magnus Svenningson, VP Admir Abdurahmanovic och CTO/Grundare Tomas Gustavsson.

Discipliner
– Varumärkesidentitet
– Design logotyp
– Grafisk profil
– Designmanual
– Design av mallar för produktblad, presentationer, office-dokument etc.
– Inriktning för fotografi

Ord från uppdragsgivaren

”Med en bredare publik har PrimeKey uppdaterat både visuell varumärkesidentitet och webbplats för att utöka kommunikationen och reflektera förändringen av takt i företaget. Vi är ett tekniskt avancerat företag i framkant av IT Security, där våra kunder och partners är beroende av oss själva som kärnpunkt i sina säkerhetslösningar. Syftet med vår nya varumärkesidentitet är för alla att veta att PrimeKey är dit man vänder sig om man har en hög ambitionmed sin sin IT-säkerhet, oavsett verksamhet. Jag är glad att lansera PrimeKeys uppdaterade identitet, som markerar det strategiska fokuset på expansion, kundvärde och säkerhet till den uppkopplade världen.”

Karin TrogstamCMO, PrimeKey