Diakrit
En ny varumärkesidentitet
när två företag blir ett

DIAKRIT är världsledande inom PropTech, dvs 3D-visualiseringsprodukter, digitala försäljningsapplikationer och konsulttjänster för fastighetsbranschen.

Diakrit har kontor både i Sverige och Asien. Företaget har vuxit snabbt sedan det startade 2001 och sysselsätter idag över 450 människor globalt och levererar tjänster till mer än 2,000 stora fastighetskunder runt om i världen. När man gick från ett nordiskt företag till att expandera globalt behövde man en helt ny företagsidentitet.

Edelström fick uppdraget, i konkurrens med flera stora svenska designbyråer, att ta ett helt nytt grepp om den grafiska profil som skulle komma att utgöra det nya Diakrit. Arbetet omfattade grafisk profil, designmanual, webbdesign, mallar för print och webb, grafisk paketering av produktfamiljer, profilmaterial.

Discipliner

  • Varumärkesidentitet
  • Design logotyp
  • Grafisk profil
  • Designmanual
  • Design mallar

→ diakrit.com/

design-logotype-Diakrit-2
logotype-design-diakrit
diakrit-design-guidelines-grafisk-profil
diakrit-design-annual-report-template-2
design-print-diakrit-3
design-anniversary-diakrit
design-event-diakrit-2
goran-persson_diakrit
design-signage-diakrit
design-people-diakrit
design-signage-diakrit-2
interior-diakrit
dick-karlsson-diakrit

”När vi genomgick en större förändring på Diakrit behövde vi göra om vår företagsidentitet, webbplats och hela vår profil i alla kanaler. Vi var först i kontakt med de stora svenska designbyråerna, men valet föll på Edelström Design som hade den breda kompetens och direktkontakt som vi efterfrågade. Edelström Design jobbade ut hela profilprogrammet som vi sedan inhouse har jobbat vidare med. Det har funkat mycket bra.”

 

Dick Karlsson

Executive Vice President Managing Director
Diakrit